Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med Mars

Otroligt krämig och luftig chokladmousse som toppas med marshmallowfluff och Mars.

Chokladmousse med Mars
Chokladmousse med Mars
Chokladmousse med Mars
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 1dubbel-mars- (70 g)
  • 0,75 dlmjölk
  • 30 gäggula- (ca 1,5 st)
  • 1 krmflingsalt
  • 100 gäggvita
  • 1 dlströsocker

Topping

  • marshmallow fluff- med jordgubbssmak
  • 50 gMars- (chokladbit)
  • 2 mskNever Stop

Gör så här

  1. Smält choklad och Mars i en skål över vattenbad eller i mikron. Ställ det åt sidan. Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till kokpunkten. Sänk värmen och tillsätt äggula. Värm upp mjölken till 83 grader under omrörning. Ta av kastrullen från plattan när du ser att det tjocknar. 

  2. Sila mjölkblandningen över ­chokladen, tillsätt flingsalt och rör till en jämn kräm. Täck krämen med plastfolie och låt den svalna i rums­temperatur i ca 1 ½ timme.

  3. Lägg äggvita och strösocker i en skål över vattenbad när chokladkrämen har svalnat. Värm upp det tills sockret har smält, vid 60 grader. Ta av skålen och kastrullen från värmen. Vispa blandningen på full effekt tills den har svalnat och blivit en fast och fin marängsmet. Vänd ner chokladkrämen i mar­­- äng­smeten försiktigt tills allt är väl blandat.

  4. Låt moussen stå i kylskåp i minst 4 tim innan ­servering. ­Servera moussen med marsh­mallow­fluff, bitar av Mars och Never stop.

Vad tyckte du om receptet?