Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Otroligt krämig och luftig chokladmousse som toppas med marshmallowfluff och Mars.
Smält choklad och Mars i en skål över vattenbad eller i mikron. Ställ det åt sidan. Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till kokpunkten. Sänk värmen och tillsätt äggula. Värm upp mjölken till 83 grader under omrörning. Ta av kastrullen från plattan när du ser att det tjocknar.
Sila mjölkblandningen över chokladen, tillsätt flingsalt och rör till en jämn kräm. Täck krämen med plastfolie och låt den svalna i rumstemperatur i ca 1 ½ timme.
Lägg äggvita och strösocker i en skål över vattenbad när chokladkrämen har svalnat. Värm upp det tills sockret har smält, vid 60 grader. Ta av skålen och kastrullen från värmen. Vispa blandningen på full effekt tills den har svalnat och blivit en fast och fin marängsmet. Vänd ner chokladkrämen i mar- ängsmeten försiktigt tills allt är väl blandat.
Låt moussen stå i kylskåp i minst 4 tim innan servering. Servera moussen med marshmallowfluff, bitar av Mars och Never stop.