När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
75 gchoklad- mörk
75 gmjölkchoklad
3 dlvispgrädde
50 ggodis- kolafyllt, t ex Center eller Plopp
16macadamianötter
8körsbär
4 mskbärlikör- t ex med körsbär eller svarta vinbär
Gör så här
Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ta undan ca 1 msk grädde. Häll den större mängden grädde över chokladen och rör tills den smält. Ställ bunken i kylen ca 3 timmar.
Smält den kolafyllda chokladen med den sparade grädden försiktigt i en kastrull under omrörning. Doppa nötterna i chokladkolasmeten. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna.
Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig. Spritsa moussen i glas och toppa med nötter och körsbär. Droppa över likör och servera.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 13 röster)
Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin
Styling av Anna Wendt
För dig som vill förbereda
Moussen och nötterna kan förberedas i god tid fram till punkt 3. Vispa sedan och spritsa moussen i glas strax före servering.
Variera chokladmoussen med olika tillbehör
Toppa moussen med andra nötter och bär, till exempel pistasch, flagad mandel, björnbär eller hallon.