Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör

Den luftiga mörka moussen är en himmelsk chokladdessert. Extra festfin med smak av likör. Len och lyxig!

Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör
Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör
Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör

Ingredienser

  • 75 gchoklad- mörk
  • 75 gmjölkchoklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 50 ggodis- kolafyllt, t ex Center eller Plopp
  • 16macadamianötter
  • 8körsbär
  • 4 mskbärlikör- t ex med körsbär eller svarta vinbär

Gör så här

  1. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ta undan ca 1 msk grädde. Häll den större mängden grädde över chokladen och rör tills den  smält. Ställ bunken i kylen ca 3 timmar.

  2. Smält den kolafyllda chokladen med den sparade grädden försiktigt i en kastrull under omrörning. Doppa nötterna i chokladkolasmeten. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna.

  3. Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig. Spritsa moussen i glas och toppa med nötter och körsbär. Droppa över likör och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin

Styling av Anna Wendt 

För dig som vill förbereda

Moussen och nötterna kan förberedas i god tid fram till punkt 3. Vispa sedan och spritsa moussen i glas strax före servering.

Variera chokladmoussen med olika tillbehör

Toppa moussen med andra nötter och bär, till exempel pistasch, flagad mandel, björnbär eller hallon.