Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med hallon

Första tre momenten i den lättgjorda moussen bör göras dagen innan. Sedan är desserten så gott som klar.

Chokladmousse med hallon
Chokladmousse med hallon
Chokladmousse med hallon

Ingredienser

  • 2 dlströsocker
  • 1 lvispgrädde
  • 300 gmörk choklad- mörk

Servering

  • 500 ghallon- frysta
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull.

  2. Häll på grädden och värm under omrörning tills sockret åter löst sig. Dra av värmen, låt grädden svalna. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta i grädden.

  3. Ställ chokladgrädden kallt 24 timmar.

  4. Vispa den till en fast mousse men, pass på, inte så hårt att den skär sig.

  5. Doppa en matsked i hett vatten och forma fina chokladägg.

  6. Blanda hallonen med socker och servera dem tillsammans med chokladmoussen.

Vad tyckte du om receptet?