Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med hallon och kex

Recept på chokladmousse med hallon och kex. Chokladblandningen får inte vara för kall då den blandas med grädden.

Chokladmousse med hallon och kex
Chokladmousse med hallon och kex
Chokladmousse med hallon och kex
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 125 gchoklad- (70 %) mörk
  • 2 mskflorsocker
  • 3 mskkaffe- varmt, starkt
  • 1äggula
  • 2 dlvispgrädde
  • 200 ghallon

Tillbehör

  • 48savoiardikex

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.

  2. Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.

  3. Fördela bären i 4 portions­koppar, spara ca 1 dl till garnering. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet ca 1 timme.

  4. Garnera med de sparade hallonen. Servera med savoiardikexen.

Vad tyckte du om receptet?