Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med hallon och kakaonibs

En lite mastigare dessert, efter exempelvis en soppa eller sallad. Kakaonibs är krossade kakaobönor utan skal.

Chokladmousse med hallon och kakaonibs
Chokladmousse med hallon och kakaonibs
Chokladmousse med hallon och kakaonibs
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- 70 % kakaohalt
  • 2äggulor- + 2 äggvitor
  • 4 mskcrème fraiche- lätt

Till servering

  • 1 tskkakaonibs
  • 4 dlhallon

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.

  2. Separera äggulor och äggvitor.

  3. Vispa upp äggvitorna.

  4. Ta bort chokladen från värmen. Vispa ner äggulorna och vänd sedan ner äggvitorna.

  5. Vänd i lätt-crème fraiche och rör till en jämn och fin mousse.

  6. Lägg upp i små kaffekoppar eller små portionsglas.

  7. Servering: Strö över kakaonibs och servera med hallon.

Vad tyckte du om receptet?