Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med fruktgelé

De första tre momenten i denna lättgjorda chokladmousse kan göras dagen före. Vispa upp moussen före servering.

Chokladmousse med fruktgeléChokladmousse med fruktgeléChokladmousse med fruktgelé

Mousse

  • 1 dlströsocker
  • 5 dlvispgrädde
  • 150 gmörk choklad- mörk (70 %)

Gelé

  • 2passionsfrukter
  • 500 ghallon- frysta
  • 2 dlsyltsocker

Garnering

  • hallon

Gör så här

  1. Mousse: Smält sockret i en kastrull. Häll i grädden och värm under omrörning tills sockret löst sig.

  2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen under omrörning. Ställ chokladgrädden kallt minst 12 timmar. Hit kan förberedas dagen före.

  3. Vispa chokladgrädden till en fast mousse med elvisp på låg hastighet. Obs! Det går snabbt, så se upp så att moussen inte skär sig.

  4. Fruktgelé: Halvera passionsfrukterna och gröp ur kärnorna.Koka ihop kärnor, hallon och socker på medelvärme 5–6 min tills sockret löst sig. Sila och låt kallna till den blir trögflytande.

  5. Spritsa chokladmoussen i små portionsformar som rymmer ca 1 dl. Fördela den avsvalnade gelén över och garnera gärna med färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?