Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse

Chokladmousse blir perfekt avslut på en middag, eller året. Det här receptet får en spännande smakbrytning av flingsalt och en läcker topping av karamelliserade fikon. Men hoppa över både salt och fikon om du vill ha en klassisk chokladmousse.

Chokladmousse
Chokladmousse
Chokladmousse
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Mousse

    • 3 dlvispgrädde
    • 150 gmörk choklad
    • 3äggulor
    • 1 tskflingsalt- (valfritt)

    Topping

    • 3fikon
    • 25 gsmör
    • 2 mskråsocker

    Gör så här

    1. Vispa grädden hårt.

    2. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.

    3. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt med salt.

    4. Fördela moussen i glas eller koppar. Låt stelna någon timme i kylen före servering.

    5. Fikonen: Skär fikonen i klyftor. Stek dem tillsammans med sockret på svag värme i smöret, gärna i en teflonpanna.

    6. Toppa moussen med fikonen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Läs också: Bästa recepten till nyårsmiddagen - från snittar till varmrätt och dessert