Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta

Chilikokta aprikoser till chokladmousse är en supergod kombination. Både mousse och aprikoser kan förberedas dagen före.

Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta
Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta
Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta

Ingredienser

  • 100 gchoklad- mörk (70 %)
  • 2äggvitor
  • 2 mskströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 1 mskbryggkaffe- starkt

Inkokta aprikoser

  • 200 gaprikoser- torkade
  • 2 dlvatten
  • 1 dlvin- torrt, vitt
  • 0,5vaniljstång
  • 3 mskströsocker
  • 2 tskcitronsaft- pressad
  • 1chili- röd, spansk peppar

Garnering

  • 2 mskmyntablad- färska

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.

  2. Vispa äggvitorna med socker till ett riktigt fast skum. Vispa grädden fast.

  3. Rör ner äggulor och kaffe i chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan.

  4. Häll upp i glas och låt stå i kylen ca 2 timmar eller över natten så att moussen stelnar.

  5. Aprikoser: Koka upp vatten, vin, vaniljstång, socker och citronsaft. Halvera aprikoserna och koka dem i lagen tills den blir simmig, ca 10 min. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner chilin i lagen och låt kallna.

  6. Toppa chokladmoussen med aprikoser och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?