Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chilikokta aprikoser till chokladmousse är en supergod kombination. Både mousse och aprikoser kan förberedas dagen före.
Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
Vispa äggvitorna med socker till ett riktigt fast skum. Vispa grädden fast.
Rör ner äggulor och kaffe i chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan.
Häll upp i glas och låt stå i kylen ca 2 timmar eller över natten så att moussen stelnar.
Aprikoser: Koka upp vatten, vin, vaniljstång, socker och citronsaft. Halvera aprikoserna och koka dem i lagen tills den blir simmig, ca 10 min. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner chilin i lagen och låt kallna.
Toppa chokladmoussen med aprikoser och garnera med mynta.