Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladmousse med bourbon och ananassalsa. Len och krämig mousse. Vill du göra en barnvänlig variant är det bara att utesluta bourbon.
Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikron. Blanda ner kaffet och låt svalna.
Rör ner äggulorna, en i taget, och rör väl mellan varje. Tillsätt apelsinskal, florsocker, bourbon och salt. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i chokladsmeten, lite i taget. Fördela moussen i portionsskålar. Ställ moussen i kylen 2–3 timmar.
Salsa: Skär av skalet på ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Blanda ananasen med limeskal, limesaft och honung.
Servera moussen med ananassalsa på toppen. Garnera med mynta.