Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättgjord och snabbchokladmousse med fyllig choklad- och apelsinsmak. Garnera med riven mörk choklad och finrivet apelsinskal.
Chokladmousse: Hacka och smält chokladen i ett varmt vattenbad.
Vispa upp äggulorna med sötströ till ett ljust, fluffigt skum.
Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
Vänd ner chokladen i äggulesmeten. Vänd sedan hastigt i äggvitan.
Tvätta apelsinen, riv skalet fint och vänd ner det i chokladmoussen.
Spritsa eller lägg upp chokladmousse i portionsglas.
Servering: Toppa moussen med vispad grädde och garnera med finrivet apelsinskal och riven mörk choklad.