Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med apelsin

Lättgjord och snabbchokladmousse med fyllig choklad- och apelsinsmak. Garnera med riven mörk choklad och finrivet apelsinskal.

Chokladmousse med apelsin
Chokladmousse med apelsin
Chokladmousse med apelsin
Foto: Joel Wåreus

Chokladmousse

  • 150 gmörk choklad- (sockerfri)
  • 3äggulor
  • 2 msksötströ
  • 3äggvitor
  • 1apelsin- finrivet skal

Tillbehör

  • 2 dlgrädde

Till garnering

  • 1apelsin- finrivet skal
  • mörk choklad- (sockerfri), riven

Gör så här

  1. Chokladmousse: Hacka och smält chokladen i ett varmt vattenbad.

  2. Vispa upp äggulorna med sötströ till ett ljust, fluffigt skum.

  3. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.

  4. Vänd ner chokladen i äggulesmeten. Vänd sedan hastigt i äggvitan.

  5. Tvätta apelsinen, riv skalet fint och vänd ner det i chokladmoussen.

  6. Spritsa eller lägg upp chokladmousse i portionsglas.

  7. Servering: Toppa moussen med vispad grädde och garnera med finrivet apelsinskal och riven mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?