Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse

En ljuvligt god mousse gjord på bland annat kakao, kaffe och nyttig avokado, serveras tillsammans med karamelliserade hasselnötter. Det är även gott med björnbär eller blåbär och lite knapriga kakaonibs.

Chokladmousse
Chokladmousse
Chokladmousse
Wolfgang Kleinschmidt

Choklad- och kaffemousse

  • 1avokado- mogen
  • 0,25 tskvaniljpulver
  • 0,5 dlhonung
  • 1 mskkokosolja
  • 0,5 dlkakao
  • 0,5 mskespresso- kall

Karamelliserade hasselnötter

  • 0,5 dlråsocker
  • 1 dlhasselnötter

Tillbehör

  • 2 dlbjörnbär- eller färska blåbär
  • 1 tskkakaonibs
  • blåbärspulver

Gör så här

  1. Mousse: Skala och kärna ur avokadon.

  2. Mixa alla ingredienser och häll över moussen i en spritspåse.

  3. Karamelliserade nötter: Lägg sockret i en torr stekpanna och koka till en ljus karamell. Lägg i nötterna och rör om.

  4. Flytta över nötterna på en plåt och låt dem svalna. Hacka i grova bitar.

  5. Servering: Lägg björnbär eller blåbär i botten på små glas. Spritsa i moussen. Strö över kakaonibs och blåbärspulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök