Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse

Recept på två olika sorters chokladmousse - en med mjölkchoklad och en med mörk choklad. Variera garneringen med jordgubbar, smulade chokladkakor eller mandelbiskvier.

Chokladmousse
Chokladmousse
Chokladmousse
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 400 gmjölkchoklad
  • 300 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 4 dlvispgrädde- + 5 dl
  • 0,75 dlhallonsylt
  • 2 mskapelsin- pressad, gärna ekologisk

Garnering

  • 100 gbiscotti- (italienska mandelskorpor)
  • 2 mskapelsinskal- rivet
  • 1 lhallon
  • myntablad

Gör så här

  1. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i två olika bunkar. Koka upp grädden och häll 4 dl över den ljusa chokladen och 5 dl över den mörka. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt den ljusa chokladen med apelsinsaft och den mörka med hallonsylt.

  2. Ställ båda bunkarna i kylen ca 2 timmar.

  3. Vispa de båda chokladsorterna fluffiga med elvisp. Klicka eller spritsa dem i små plastglas.

  4. Garnera den ljusa moussen med krossade skorpor och rivet apelsinskal och den mörka med hallon och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?