Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladmirliton innehåller mjuk chokladsmet med kolasmak i frasig form. Supergod kaka till kaffet, eller som dessert med en klick grädde till.
Hacka ihop smör, mjöl, florsocker och kakao, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i små formar, ca 5 cm i diameter. Ställ formarna i kylen ca 30 min.
Fyllning: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt koka till gyllenbrun färg. Häll smöret över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Låt smeten svalna.
Rör ner ägg, äggvita och mjöl i smeten. Häll smeten i formarna och låt stå ca 15 min.
Sätt ugnen på 200°. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 15–18 min. Låt kakorna svalna något innan de lossas från formarna och får kallna på galler.
Sikta över kakao på kakorna och garnera med bär och citronmeliss.