Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mazarin i långpanna. Chokladmazarin serveras med frukt eller bär och gärna en klick lättvispad grädde.
Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i pajskalet.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kallna.
Glasyr: Blanda florsocker, kakao och vatten och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och låt den stelna.
Skär kakan i rutor och servera.