Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmazarin

Recept på mazarin i långpanna. Chokladmazarin serveras med frukt eller bär och gärna en klick lättvispad grädde.

ChokladmazarinChokladmazarinChokladmazarin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 0,5 mskströsocker

Fyllning

  • 200 gmandelmassa
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 mskkakao
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Glasyr

  • 1 dlflorsocker
  • 2 mskkakao
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i pajskalet.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kallna.

  4. Glasyr: Blanda florsocker, kakao och vatten och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och låt den stelna.

  5. Skär kakan i rutor och servera.

Vad tyckte du om receptet?