Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig maräng möter fluffig grädde spetsad med Baileys-likör. Sötsyrliga björnbär bryter av fint mot det söta. Tacksam dessert då mycket går att förbereda. Marängerna kan bakas en dag i förväg, grädde kan stå vispad i kylen och bären är helt klara.
Sätt ugnen på 180°. Vispa upp äggvitorna. Tillsätt socker, lite i taget under vispning. Fortsätt vispa vidare i ca 3 min till en fast marängsmet. Vispa i majsstärkelse och vinäger.
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Ringla lite av chokladen över marängsmeten. Ta upp en stor klick smet med hjälp av en sked och klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper, vänd runt lite med skeden. Ringla allteftersom mer choklad över marängsmeten, och klicka sammanlagt upp och forma 6 maränger.
Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängerna i ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen i ca 1 tim med ugnsluckan lite på glänt.
Björnbär: Koka upp socker och vatten. Låt lagen svalna. Häll lagen över björnbären. Låt stå i ca 1 tim.
Baileysgrädde: Vispa grädde, likör, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
Lägg marängerna på tallrikar och klicka på Baileysgrädde. Toppa med björnbär och garnera med chokladspån.