Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmandelkaka

Mycket mandel och choklad i en chokladmandelkaka helt utan mjöl. Njuts i smala snibbar.

Chokladmandelkaka
Chokladmandelkaka
Chokladmandelkaka

Ingredienser

  • 225 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlfarinsocker
  • 4ägg- 4 äggulor + 4 äggvitor
  • 200 gsötmandel
  • 175 gchoklad- mörk

Dekoration

  • florsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Smörj och mjöla (med majsmjöl så blir kakan glutenfri) en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i bottnen och sätt ugnen på 150°.

  2. Rör smör, 1 1/2 dl strösocker och farinsocker luftigt.

  3. Skilj äggen, rör ner gulorna i smeten, lägg vitorna i en skål.

  4. Mal mandeln och riv, mixa eller finhacka chokladen. Rör ner choklad och mandel i äggsmeten.

  5. Vispa äggvitorna till skum och vispa ner resten av sockret.

  6. Vänd ner först hälften och sedan resten av äggviteskummet i smeten.

  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min.

  8. Ta ut och låt kakan svalna, lossa formens kant, sikta över florsocker och servera.

Vad tyckte du om receptet?