Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mycket mandel och choklad i en chokladmandelkaka helt utan mjöl. Njuts i smala snibbar.
Smörj och mjöla (med majsmjöl så blir kakan glutenfri) en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i bottnen och sätt ugnen på 150°.
Rör smör, 1 1/2 dl strösocker och farinsocker luftigt.
Skilj äggen, rör ner gulorna i smeten, lägg vitorna i en skål.
Mal mandeln och riv, mixa eller finhacka chokladen. Rör ner choklad och mandel i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till skum och vispa ner resten av sockret.
Vänd ner först hälften och sedan resten av äggviteskummet i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min.
Ta ut och låt kakan svalna, lossa formens kant, sikta över florsocker och servera.