Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 125 grader.
Sikta mandelmjöl, florsocker och kakao i en sil, eller kör i matberedaren tills allt är finfördelat.
Vispa äggvitorna i en ren bunke, gärna i metall. När vitorna har höjt sig, tillsätts socker lite i taget. Vispa tills vitorna bildat ett fast skum.
Strö blandningen med kakao, mandel samt florsocker över vitorna. Vänd ned i smeten försiktigt med spatel. Blanda tills du fått en jämn smet.
Häll smeten i en spritspåse. Använd en slät tyll.
Spritsa ut i små rundlar, cirka 2-3 centimeter stora på ugnsplåt med bakplåtspapper.
Låt vila 15-30 minuter i rumstemperatur, så att en liten skorpa bildas. Smeten spricker då inte lika lätt vid gräddningen.
Grädda i ugnen längst ned cirka 20-25 minuter.
Låt vila på plåten. Om kakorna inte släpper, kan man hälla lite kallt vatten mellan plåten och papperet, eller låta eftertorka lite på eftervärme i ugnen.
När kakorna svalnat, lossa dem försiktigt. Lägg fyllning på undersidan, sätt ihop. Går bra att förvara i kylskåp eller att frysa in.
Värm upp grädde med kardemumma. Låt svalna, gärna över natten.
Koka upp grädden igen, sila bort kardemumman. Häll den heta grädden över finhackad choklad. Låt dra 5-10 minuter, rör om, så att chokladen smälter. Om det finns bitar kvar, låt smälta över vattenbad i en kastrull. Se till att det inte kommer vatten i chokladen.
Låt svalna så pass att man kan spritsa fyllningen. Lägg fyllningen på varannan macarons undersida och lägg ihop.
Recept från Mitt kök