Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant

Som ett lyxigare recept på körsbärschokladen Mon Cheri! ­Körsbär brukar gå att hitta i frysdisken eller på burk. 

Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokantChokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokantChokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant
Recept på Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 75 gchoklad- mörk
  • 2 dlvispgrädde

Körsbär

  • 8körsbär- frysta, urkärnade
  • 1 mskströsocker
  • 2 clrom- mörk

Krokant

  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tsksmör

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Ställ smeten i kylen.

  2. Körsbär: Lägg körsbär, socker och rom i en kastrull och koka ihop till simmig konsistens. Låt kallna.

  3. Krokant: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börjar svartna och skalet spricker. Gnugga av skalet i en kökshandduk och grovhacka nötterna.

  4. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills lagen är 180°. Blanda i hasselnötter och koka ca 1 minut. Tillsätt smöret och koka ytterligare ca 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka sedan krokanten.

  5. Vispa upp chokladkrämen till ett fast kräm. Fördela den i små skålar eller glas. Toppa med körsbär och krokant.

Vad tyckte du om receptet?