Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant

Som ett lyxigare recept på körsbärschokladen Mon Cheri! ­Körsbär brukar gå att hitta i frysdisken eller på burk. 

Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant
Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant
Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant
Recept på Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 75 gchoklad- mörk
  • 2 dlvispgrädde

Körsbär

  • 8körsbär- frysta, urkärnade
  • 1 mskströsocker
  • 2 clrom- mörk

Krokant

  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tsksmör

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Ställ smeten i kylen.

  2. Körsbär: Lägg körsbär, socker och rom i en kastrull och koka ihop till simmig konsistens. Låt kallna.

  3. Krokant: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börjar svartna och skalet spricker. Gnugga av skalet i en kökshandduk och grovhacka nötterna.

  4. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills lagen är 180°. Blanda i hasselnötter och koka ca 1 minut. Tillsätt smöret och koka ytterligare ca 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka sedan krokanten.

  5. Vispa upp chokladkrämen till ett fast kräm. Fördela den i små skålar eller glas. Toppa med körsbär och krokant.

Vad tyckte du om receptet?