Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En len chokladkräm och sötsyrlig plommonkompott, två smaker som gifter sig direkt.
Grovhacka chokladen. Blanda grädde och socker i en liten kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör eller mixa tills chokladen har smält. Fördela chokladkrämen i glas. Ställ in i kylen i ca 1 tim.
Kompott: Kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med farinsocker, kanelstång och limesaft. Låt sjuda på medelvärme i ca 20 min tills plommonen har mjuknat.
Häll kompotten i en burk med tättslutande lock, lägg även kanelstången. Låt kallna.
Vid servering, toppa chokladkrämen med plommonkompott.