Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med plommon– och kanelkompott

En len chokladkräm och sötsyrlig plommonkompott, två smaker som gifter sig direkt.

Chokladkräm med plommon– och kanelkompottChokladkräm med plommon– och kanelkompottChokladkräm med plommon– och kanelkompott
Choklad, kanel och plommon är en utmärkt treenighet! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- (70 %)
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker

Plommonkompott, 2 dl

  • 300 gplommon
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1kanelstång
  • 1 msklime- pressad

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen. Blanda grädde och socker i en liten kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör eller mixa tills chokladen har smält. Fördela chokladkrämen i glas. Ställ in i kylen i ca 1 tim. 

  2. Kompott: Kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med farinsocker, kanelstång och limesaft. Låt sjuda på medelvärme i ca 20 min tills plommonen har mjuknat.

  3. Häll kompotten i en burk med tättslutande lock, lägg även kanelstången. Låt kallna.

  4. Vid servering, toppa chokladkrämen med plommonkompott.

Vad tyckte du om receptet?