Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med mörk rom & körsbär

Som en chokladpralin – fast serverad i glas. En len och ljuvlig kräm att njuta efter en god middag.

Chokladkräm med mörk rom & körsbärChokladkräm med mörk rom & körsbärChokladkräm med mörk rom & körsbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gchoklad- mörk (64–70 %)
  • 100 gchoklad- ljus (mjölkchoklad)
  • 3 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 msksmör- mjukt
  • 2 mskrom- mörk

Glasyr

  • 75 gmörk choklad
  • 0,75 dlvispgrädde

Till garnering

  • 4 småchocolate chip cookies- små
  • körsbär- eller hallon

Gör så här

  1. Hacka den mörka och den ljusa chokladen och lägg i en skål.

  2. Koka upp grädde och häll den över chokladen, rör om tills chokladen smält. Rör i äggulan, vaniljsockret, smör och rom.

  3. Fördela chokladkrämen i små dessertglas. Ställ in glasen i kylen ett par timmar tills chokladen stelnat.

  4. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt glasyren svalna i rumstemperatur.

  5. Garnering: Smula kakorna över glasen och ringla över chokladglasyren. Garnera med körsbär eller hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök