Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Som en chokladpralin – fast serverad i glas. En len och ljuvlig kräm att njuta efter en god middag.
Hacka den mörka och den ljusa chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädde och häll den över chokladen, rör om tills chokladen smält. Rör i äggulan, vaniljsockret, smör och rom.
Fördela chokladkrämen i små dessertglas. Ställ in glasen i kylen ett par timmar tills chokladen stelnat.
Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt glasyren svalna i rumstemperatur.
Garnering: Smula kakorna över glasen och ringla över chokladglasyren. Garnera med körsbär eller hallon.
Recept från Mitt kök