Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välj om du vill smaksätta chokladkrämen med kaffe eller mörk rom. Toppa med nötter och bär. Servera gärna med lättvispad grädde.
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör tills all choklad smält. Rör i äggulan och smöret. Tillsätt rom eller kaffe.
Häll upp chokladkrämen i portionsglas.
Honungskaramelliserade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i en het, torr stekpanna. Gnid av skalet i en ren kökshandduk eller i en bit hushållspapper.
Lägg tillbaka nötterna i stekpannan och ringla över honung, låt den bli till en karamell. Vänd runt nötterna och häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.
Servering: Lägg nötterna på chokladkrämen och toppa med färska bär.
Recept från Mitt kök