Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med karamelliserade nötter

Välj om du vill smaksätta chokladkrämen med kaffe eller mörk rom. Toppa med nötter och bär. Servera gärna med lättvispad grädde.

Chokladkräm med karamelliserade nötterChokladkräm med karamelliserade nötterChokladkräm med karamelliserade nötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladkräm

  • 250 gmörk choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 2 msksmör- mjukt
  • 2 mskrom- mörk eller kallt starkt kaffe

Honungskaramelliserade hasselnötter

  • 1,5 dlhasselnötter
  • 1,5 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 150 gbär- färska till exempel hallon, jordgubbar, blåbär och vinbär

Gör så här

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör tills all choklad smält. Rör i äggulan och smöret. Tillsätt rom eller kaffe.

  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas.

  3. Honungskaramelliserade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i en het, torr stekpanna. Gnid av skalet i en ren kökshandduk eller i en bit hushållspapper.

  4. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan och ringla över honung, låt den bli till en karamell. Vänd runt nötterna och häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.

  5. Servering: Lägg nötterna på chokladkrämen och toppa med färska bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök