Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med hackad ananas och kaksmulor

En ljuvlig chokladkräm toppad med hackad ananas och kaksmulor. I stället för färsk ananas kan du använda en liten burk färdigkrossad. Uteslut då sockret ur receptet och låt ananasen rinna av först.

Chokladkräm med hackad ananas och kaksmulor
Chokladkräm med hackad ananas och kaksmulor
Chokladkräm med hackad ananas och kaksmulor
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 250 ggrädde
  • 250 gmjölk
  • 100 gäggulor
  • 25 gströsocker
  • 280 gmjölkchoklad
  • 5limeblad

Gör så här

  1. Koka grädde, mjölk och hackade limeblad.

  2. Blanda äggulor och socker.

  3. Vispa i äggröran i gräddblandningen.

  4. Koka upp igen.

  5. Ta av från plattan och låt vila 30-40 minuter.

  6. Sila av limebladen.

  7. När gräddröran nått cirka 35 grader, blanda i smält choklad.

  8. Mixa med stavmixer.

  9. Häll upp i skålar och låt svalna.

  10. Finhacka en kvarts färsk ananas.

  11. Tillsätt 2 msk socker.

  12. Pressa över en lime och blanda runt.

  13. Ställ svalt en stund.

  14. Blanda ner i chokladkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök