Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkräm med brödkrutonger, olivolja och flingsalt

Chokladdesserten är ett reseminne från Spanien.

Chokladkräm med brödkrutonger, olivolja och flingsalt
Chokladkräm med brödkrutonger, olivolja och flingsalt
Chokladkräm med brödkrutonger, olivolja och flingsalt

Ingredienser

  • 125 gmörk choklad- mörk
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt

Krutonger

  • 1vitt toastbröd- skiva
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa tills chokladen smält och krämen är slät. Häll upp i små glas eller koppar och kyl ca 2 timmar.

  2. Fintärna toastbrödet och stek det i olivoljan tills det fått en gyllene färg. Låt krutongerna rinna av väl på hushållspapper.

  3. Servera chokladkrämen överströdd med knapriga krutonger, olivolja och flingsalt. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?