Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkopp med apelsin

Enkel och läcker chokladdessert som passar utmärkt att servera till en kopp starkt kaffe.

Chokladkopp med apelsin
Chokladkopp med apelsin
Chokladkopp med apelsin
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 150 gmjölkchoklad
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5apelsin- rivet skal
  • 1 stäggula
  • 1 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Smält hackad choklad och crème fraiche över vattenbad. Ta från värmen och låt svalna en liten stund.

  2. Rör ner äggulan och apelsinskalet. Det är viktigt att chokladkrämen inte är för varm när äggulan tillsätts, då kan det gryna sig.

  3. Häll upp chokladkrämen i espressokoppar, glas eller små portionsskålar och låt den stelna i kylen. Toppa med rostade pinjenötter vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök