Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Receptet har gått i arv och blivit den stora julgodisfavoriten i kocken Ulrika Forssells familj. En kola som inte kladdar utan bara smälter i munnen.
Häll grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Sänk värmen något och fortsätt koka. Rör om då och då. Låt koka tills blandningen är 120º.
Finhacka chokladen och rör ner den i smeten. Koka tills temperaturen är 127º. Ta kastrullen från värmen. Rör i saltet.
Lägg ett baklåtspapper i en liten långpanna, 20 x 28 cm. Häll upp kolan och låt stelna i rumstemperatur ca 1 timme.
Skär kolan i bitar, 2 x 2 cm. Snurra in de färdiga kolorna i bakplåtspapper. Förvara dem torrt i plåtburk.