Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka en gräddig chokladkola med mörk sirap och mörk choklad. Strö på kakaonibs och ringla sedan smält choklad över kolan. Ljuvligt gott!
Koka socker och grädde i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills sockret smält.
Tillsätt sirap och chokladen. Höj värmen och koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula. Eller till 123–124 grader. Sänk värmen de sista minuterna till medelvärme igen så att det inte bränner i botten. Rör om i kolan då och då men rör inte hela tiden.
Lägg en bit bakplåtspapper i en form cirka 15 × 20 centimeter. Häll upp kolan i formen, strö över kakaonibsen. Låt kolan stelna över natten i rumstemperatur.
Smält chokladen och ringla över kolan. Låt stelna och skär upp kolan i bitar.
Recept från Mitt kök