Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knutar med riktigt god fyllning, bestående av choklad och mandelmassa.
Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
Hacka chokladen fint och riv mandelmassan till fyllningen. Rör ihop med smöret.
Ta upp degen, dela i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel och bred på fyllning.
Vik över halva degen och skär i 1 1/2 centimeter breda remsor. Vrid dem och snurra ihop till en knut.
Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i en timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den klar.
Pensla med uppvispat ägg, strö på råsocker. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Recept från Mitt kök