Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladknutar

Knutar med riktigt god fyllning, bestående av choklad och mandelmassa.

Chokladknutar
Chokladknutar
Chokladknutar
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlsocker
  • 1 tsksalt
  • 1516 dlvetemjöl
  • 125 gmörk choklad
  • 200 gmandelmassa
  • 175 gsmör
  • ägg- råsocker

Gör så här

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.

  3. Hacka chokladen fint och riv mandelmassan till fyllningen. Rör ihop med smöret.

  4. Ta upp degen, dela i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel och bred på fyllning.

  5. Vik över halva degen och skär i 1 1/2 centimeter breda remsor. Vrid dem och snurra ihop till en knut.

  6. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i en timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den klar.

  7. Pensla med uppvispat ägg, strö på råsocker. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök