Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkladdkaka med nötter & hallon

Chokladkladdkaka med nötter & hallon
Chokladkladdkaka med nötter & hallon
Chokladkladdkaka med nötter & hallon
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 100 gmörk choklad- 70 %
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 2ägg
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlpekannötter- hackade
  • 1,5 dlvetemjöl

Garnera med

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 askhallon- färska
  • 1 mskfrystorkade hallon

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader

  2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret under omrörning i en stor kastrull på medelvärme. Låt blandningen svalna något. Rör i socker, muscovadosocker, ägg, vaniljsocker och pekannötter. Sikta och blanda ner mjölet i smeten.

  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk form med löstagbar botten, cirka 23 x 23 centimeter. Smöra formen och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 18 minuter.

  4. Ta formen ur ugnen och banka formen i köksbänken. Låt kakan kallna på galler. Putsa kanterna och skär upp kakan i nio fyrkantiga bitar.

  5. Servera med spritsad vispad grädde och färska hallon.

  6. Stöt sönder frystorkade hallon i en mortel och sikta över gräddklicken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök