Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choklad och hallon är en perfekt smakkombination!
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret under omrörning i en stor kastrull på medelvärme. Låt blandningen svalna något.
Rör i socker, muscovadosocker, ägg, vaniljsocker och pekannötter. Sikta och blanda ner mjölet i smeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk form med löstagbar botten, cirka 23 x 23 centimeter. Smöra formen och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 18 minuter.
Ta formen ur ugnen och banka formen i köksbänken. Låt kakan kallna på galler. Putsa kanterna och skär upp kakan i nio fyrkantiga bitar.
Servera med spritsad vispad grädde och färska hallon.
Stöt sönder frystorkade hallon i en mortel och sikta över gräddklicken.
Recept från Mitt kök