Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choklad, apelsin och hasselnötter är gott tillsammans. Kakan är lättbakad och har en krämig konsistens. Den innehåller farinsocker som ger fylligare smak jämfört med vanligt socker. Kakan passar även som efterätt serverad med apelsinklyftor och glass eller grädde.
Sätt ugnen på 200°. Fäst ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa smör och farinsocker i 2–3 min tills det blir ljust och luftigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Blanda ner apelsinsaft och -skal. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen i smör- och äggsmeten.
Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 18 min.
Strö chokladknappar över kakan när den precis kommit ur ugnen. Låt chokladen smälta och bred ut den med en pensel. Strö över de hackade hasselnötterna. Servera kakan ljummen med sötade
apelsinklyftor och glass eller vispad grädde.
Läs också: