Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga och gulliga chokladhjärtan dekorerade med mörk choklad och strössel. Packa kakorna i en fin ask eller i en cellofanpåse och ge bort till någon speciell på Alla hjärtans dag.
Hacka den mörka chokladen. Lägg choklad och smör i en liten kastrull och värm upp det på svag värme. Rör om tills chokladen smält. Ställ det åt sidan.
Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägg och chokladsmöret och blanda snabbt ihop det till en smidig deg. Platta till den något och låt degen vila i en plastpåse i kylskåpet i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut degen och kavla den tunt, 2–3 mm. Stansa ut hjärtan med utstickare och lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.
Smält chokladen och ringla den på ena sidan av kakorna. Strö över strössel och låt kakorna stelna.