Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkakor med strössel

Knapriga och gulliga chokladhjärtan dekorerade med mörk choklad och strössel. Packa kakorna i en fin ask eller i en cellofanpåse och ge bort till någon speciell på Alla hjärtans dag.

Chokladkakor med strösselChokladkakor med strösselChokladkakor med strössel
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 60 gsmör
  • 1,25 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 stortägg

Garnering

  • 100 gmörk choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen. Lägg choklad och smör i en liten kastrull och värm upp det på svag värme. Rör om tills chokladen smält. Ställ det åt sidan.

  2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägg och choklad­smöret och blanda snabbt ihop det till en smidig deg. Platta till den något och låt degen vila i en plastpåse i kylskåpet i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Ta ut degen och kavla den tunt, 2–3 mm. Stansa ut hjärtan med utstickare och lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

  4. Smält chokladen och ringla den på ena sidan av kakorna. Strö över strössel och låt kakorna stelna.

Vad tyckte du om receptet?