Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkakor med smörkräm

Chokladkakorna läggs ihop två och två med en underbar vaniljsmörkräm emellan. Kakorna är godast om de får stå en kort stund i kylskåp. Avnjut dem med ett stort glas kall mjölk.

Chokladkakor med smörkrämChokladkakor med smörkrämChokladkakor med smörkräm
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,25 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1ägg
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,25 tskbikarbonat
  • 12 tskvatten- iskallt

Fyllning

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlflorsocker
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 45 tskmjölk

Gör så här

  1. Vispa smör, strösocker och salt vitt och poröst. Vispa ner ägget.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg tillsammans med vattnet. Tryck ut degen till en platt fyrkant. Plasta in och lägg den i kylskåp i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Ta ut degen och dela den i 2 delar.

    Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper, tills den är ca ½ cm tjock.

  4. Stansa ut rundlar, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla och stansa ut resterande deg på samma sätt.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna svalna i några minuter och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna.

  6. Fyllning: Vispa ihop ingredienserna till en slät kräm. Bred eller spritsa lite fyllning på hälften av kakorna. Tryck försiktigt ihop dem med resten av kakorna.

Vad tyckte du om receptet?