Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladkakorna läggs ihop två och två med en underbar vaniljsmörkräm emellan. Kakorna är godast om de får stå en kort stund i kylskåp. Avnjut dem med ett stort glas kall mjölk.
Vispa smör, strösocker och salt vitt och poröst. Vispa ner ägget.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg tillsammans med vattnet. Tryck ut degen till en platt fyrkant. Plasta in och lägg den i kylskåp i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut degen och dela den i 2 delar.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper, tills den är ca ½ cm tjock.
Stansa ut rundlar, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla och stansa ut resterande deg på samma sätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna svalna i några minuter och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna.
Fyllning: Vispa ihop ingredienserna till en slät kräm. Bred eller spritsa lite fyllning på hälften av kakorna. Tryck försiktigt ihop dem med resten av kakorna.