Tips! Pekannötter kan ersättas med valnötter.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små chokladkakor med karamellig lönnsirapssås och pekannötter. Servera med grädde eller glass.
Sätt ugnen på 200°. Smält smör, kaffe och kakao i en kastrull. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Vispa i smörblandning, ägg och gräddfil. Vispa hastigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en väl smord och mjölad muffinsplåt med 12 hål. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Vänd försiktigt upp kakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt kallna.
Sås: Smält socker och vatten i en kastrull till en karamellsmet. Häll på sirap och grädde. Rör i smöret och koka ihop 2–3 min till en karamellsås lite tunnare än kolasås. Låt kallna.
Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Låt kallna.
Servera kakorna med karamellsås, nötter och glass eller vispad grädde.
Tips! Pekannötter kan ersättas med valnötter.