Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkakor med flingsalt

Goda, knapriga kakor bakade på bovetemjöl. Ringla över smält choklad och strö över lite flingsalt.

Chokladkakor med flingsaltChokladkakor med flingsaltChokladkakor med flingsalt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gmörk choklad- sockerfri
  • 2 msksmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlkokossocker
  • 1 mskkakao
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1,5 dlbovetemjöl
  • 1,5 dlmjölmix- glutenfri, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda egen
  • 1 mskfiberhusk

Till garnering

  • 150 gmörk choklad- sockerfri
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Hacka chokladen och lägg i en skål tillsammans med smöret. Smält chokladen och smöret i mikron.

  3. Vispa äggen och kokossockret fluffigt. Blanda i den smälta chokladen.

  4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ihop med smeten.

  5. Klicka ut smeten till lagom stora kakor på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på ett galler.

  7. Hacka och smält chokladen till garneringen och ringla över kakorna. Strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök