Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkakor med aprikoser

Recept på små kakor med vit choklad. Ta med en kakdegsrulle på sportlovsresan. Skär rullen i så många skivor som beräknas gå åt och grädda när kaksuget slår till. Eller grädda kakorna hemma och ta med i en rejäl burk.

Chokladkakor med aprikoserChokladkakor med aprikoserChokladkakor med aprikoser
Chokladkakor med aprikoser Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 gvit choklad
  • 10aprikoser- torkade
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskljus sirap
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver

Gör så här

  1. Finhacka choklad och aprikoser. Rör smör, socker och sirap poröst. Blanda i mjölet, blandat med bakpulver, choklad och aprikoser. Dela degen i 2 bitar och rulla dem till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla in rullarna i plastfolie och lägg in dem i kylen i ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i så många kakor som ska ätas och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt ­kakorna svalna innan de serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: