Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En annorlunda småkaka med mandel, choklad, apelsin och vitchoklad
Mixa mandeln fint.
Arbeta ihop mandel, smör, florsocker, ägg och salt med elvisp. Sikta ner mjöl och kakao och blanda snabbt ihop till en jämn deg.
Lägg degen i kylen i 2 timmar.
Gör under tiden apelsinkrämen: Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Pressa ur saft. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt chokladen svalna helt, och vispa sedan ihop den med färskost, rivet apelsinskal och apelsinsaft. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till en halv centimeter tjock platta. Stick ut kakor med ett kakmått och lägg dem på bakplåtspapper. Stick ut ett hål i mitten på häften av kakorna.
Grädda kakorna i 10 minuter, ta ut dem och låt svalna på plåten.
Klicka eller spritsa ut apelsinkräm mitt på de hela kakorna, och lägg dem med hål ovanpå.
Recept från Mitt kök