Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka pudrad med matcha-te

Trendiga matcha är ett grönt te i pulverform som kan användas som smaksättning i allt från bakverk till glass och latte.

Chokladkaka pudrad med matcha-te
Chokladkaka pudrad med matcha-te
Chokladkaka pudrad med matcha-te
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör- mjukt
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 dlströsocker
  • 175 gmörk choklad
  • 3ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 krmsalt
  • smör och vetemjöl- till formen

Glasyr

  • 100 gvit choklad
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 2 tskmatchapulver- (grönt te-pulver)

Till garnering

  • matchapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en fyrkantig bakform, cirka 24 × 24 centimeter (gärna med löstagbar botten), pudra med vetemjöl eller lägg ett bakplåtspapper i formen.

  2. Vispa smör, vaniljsocker och socker poröst. Hacka chokladen och smält den i mikro.

  3. Separera äggvitorna och äggulorna. Vispa upp äggvitorna. Rör ner äggulorna i smörblandningen och vispa i chokladen.

  4. Vänd ner vetemjöl, salt och till sist de vispade äggvitorna. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  5. Glasyr: Hacka den vita chokladen och lägg den i en skål. Koka upp vispgrädden och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och rör sedan i matchapulvret. Låt glasyren svalna.

  6. Häll glasyren på kakan, sätt in den i kylen tills glasyren stelnat. Pudra kakan med lite extra matchapulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök