Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Trendiga matcha är ett grönt te i pulverform som kan användas som smaksättning i allt från bakverk till glass och latte.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en fyrkantig bakform, cirka 24 × 24 centimeter (gärna med löstagbar botten), pudra med vetemjöl eller lägg ett bakplåtspapper i formen.
Vispa smör, vaniljsocker och socker poröst. Hacka chokladen och smält den i mikro.
Separera äggvitorna och äggulorna. Vispa upp äggvitorna. Rör ner äggulorna i smörblandningen och vispa i chokladen.
Vänd ner vetemjöl, salt och till sist de vispade äggvitorna. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Glasyr: Hacka den vita chokladen och lägg den i en skål. Koka upp vispgrädden och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och rör sedan i matchapulvret. Låt glasyren svalna.
Häll glasyren på kakan, sätt in den i kylen tills glasyren stelnat. Pudra kakan med lite extra matchapulver.
Recept från Mitt kök