Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladkaka gjord på bovetemjöl och proteinrika svarta bönor. Häll på en läcker fudgeglasyr och servera med bär, sesamfrön och vispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form cirka 25x25 centimeter.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll av och skölj bönorna. Mixa bönorna med vattnet. Smält smöret.
Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 min.
Ta ut formen och låt kakan svalna och gör fudgeglasyren.
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och honungen och häll över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Låt svalna.
Häll på glasyren på kakan. Strö över sesamfrön.
Servering: Servera med vispad grädde och bär.
Recept från Mitt kök