Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med sting

Torkad chili går ibland att hitta i grönsaksavdelningen i vissa livsmedelsaffärer.

Chokladkaka med sting
Chokladkaka med sting
Chokladkaka med sting
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 2anchochilipeppar- torkade
  • 150 gmörk choklad
  • 250 gsmör- osaltat
  • 1vaniljstång
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 4ägg
  • 3 dlsocker

Glasyr

  • 50 gmörk choklad
  • 75 gsmör- osaltat
  • 2,5 dlsocker
  • 0,75 dlmjölk

Gör så här

  1. Lägg chili i kokt vatten i cirka 4 timmar. Häll av vattnet, ta bort kärnorna. Purea med en mixerstav.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Smält smör och choklad i ett vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den i chokladblandningen. Blanda också i chiliröran, mjöl och bakpulver.

  4. Vispa ägg och socker i en annan skål till luftig konsistens.

  5. Blanda försiktigt chokladröran i äggsmeten.

  6. Smörj en form 25 x 35 centimeter och bred ut smeten i formen.

  7. Grädda kakan i ugnen i cirka 30 minuter.

  8. Koka upp alla ingredienserna till glasyren. Sjud 1 minut, rör om hela tiden.

  9. Låt glasyren och kakan svalna. Bred glasyren på kakan.

  10. Dekorera eventuellt bitarna med rosenblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök