Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torkad chili går ibland att hitta i grönsaksavdelningen i vissa livsmedelsaffärer.
Lägg chili i kokt vatten i cirka 4 timmar. Häll av vattnet, ta bort kärnorna. Purea med en mixerstav.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i ett vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den i chokladblandningen. Blanda också i chiliröran, mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker i en annan skål till luftig konsistens.
Blanda försiktigt chokladröran i äggsmeten.
Smörj en form 25 x 35 centimeter och bred ut smeten i formen.
Grädda kakan i ugnen i cirka 30 minuter.
Koka upp alla ingredienserna till glasyren. Sjud 1 minut, rör om hela tiden.
Låt glasyren och kakan svalna. Bred glasyren på kakan.
Dekorera eventuellt bitarna med rosenblad.
Recept från Mitt kök