Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med saffransglasyr

En festlig kaka med kraftig chokladsmak till adventsfikat.

Chokladkaka med saffransglasyr
Chokladkaka med saffransglasyr
Chokladkaka med saffransglasyr
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 150 gmörk choklad
  • 4 dlsocker
  • 4ägg
  • 2 dlvetemjöl

Saffransglasyr

  • 1saffran- kuvert, 1⁄2 g
  • 1sockerbit
  • 1 dlvispgrädde
  • 200 gvit choklad

Garnering

  • fikon- och kumquats

Gör så här

  1. Smält smöret och chokladen i bitar på svag värme. Rör hela tiden.

  2. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör i chokladblandningen och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.

  3. Grädda i 200 grader, 25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kallna och

  4. stelna, gärna över natten.

  5. Stöt saffran med sockerbit i en mortel. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden.

  6. Rör om tills chokladen smält. Låt glasyren stelna lite. Bred den över kakan och låt stelna. Garnera och servera, gärna med grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök