Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En festlig kaka med kraftig chokladsmak till adventsfikat.
Smält smöret och chokladen i bitar på svag värme. Rör hela tiden.
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör i chokladblandningen och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
Grädda i 200 grader, 25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kallna och
stelna, gärna över natten.
Stöt saffran med sockerbit i en mortel. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden.
Rör om tills chokladen smält. Låt glasyren stelna lite. Bred den över kakan och låt stelna. Garnera och servera, gärna med grädde.
Recept från Mitt kök