Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostade pistaschnötter och mandlar gör denna kaka härligt smakrik. En vacker form ger den ganska enkla kakan ett lyft.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sötmandlar och pistaschnötter i en ugnssäker form och rosta dem mitt i ugnen i 10 min. Låt dem svalna.
Smält smöret i en kastrull. Mixa hälften av mandlarna och pistaschnötterna och hacka resten grovt. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Tillsätt smöret. Hacka chokladen grovt.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mandel, pistaschnötter och choklad omväxlande med mjölken. Blanda försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 50–55 min. Låt kakan vila i formen i 15 min innan du stjälper upp den på ett galler.