Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med rostad pistasch

Rostade pistaschnötter och mandlar gör denna kaka härligt smakrik. En vacker form ger den ganska enkla kakan ett lyft.

Chokladkaka med rostad pistasch
Chokladkaka med rostad pistasch
Chokladkaka med rostad pistasch
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 125 gsötmandlar
  • 125 gpistaschnötter- naturella och skalade
  • 125 gsmör
  • 4ägg
  • 2,5 dlrörsocker strö
  • 125 gmörk choklad
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 mskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sötmandlar och pistaschnötter i en ugnssäker form och rosta dem mitt i ugnen i 10 min. Låt dem svalna.

  2. Smält smöret i en kastrull. Mixa hälften av mandlarna och pistaschnötterna och hacka resten grovt. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Tillsätt smöret. Hacka chokladen grovt.

  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mandel, pistaschnötter och choklad omväxlande med mjölken. Blanda försiktigt till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 50–55 min. Låt kakan vila i formen i 15 min innan du stjälper upp den på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?