Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladkaka med nougat och hasselnötter är en lättbakad kaka, bara att röra ihop. Den går utmärkt att frysa. Nötterna strös på vid servering.
Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna. Smält smöret. Vispa ner ägg, socker, kakao och mjöl. Strö nötterna i botten på en smord form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll i smeten.
Skär nougaten i bitar och fördela på smeten. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.
Rosta hasselnötterna i stekpannan. Ta upp dem och gnugga bort skalet. Smält sockret med citronsaft och vatten. Blanda ner nötterna. Rör runt. Ta upp nötterna och låt svalna på ett bakplåtspapper.
Pudra kakao på kakan och strö på nötterna. Servera med lättvispad grädde.