Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En superkombination av choklad och lakrits. Skär kakan i perfekta bitar och servera med vispad grädde – dina gäster kommer att jubla.
Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffe.
Sikta ihop vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten.
Rör i det smälta smöret. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Lakritsfudge: Blanda grädde, socker, sirap, lakritsgranulat och choklad i en kastrull. Låt massan koka upp och sjud den sedan tills den tjocknar och smeten blir blank.
Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret.
Häll smeten på chokladkakan och låt den svalna helt och stelna, det tar ett par timmar. Vill du att det ska gå fortare – ställ kakan i kylen en stund.
Skär upp kakan i bitar, strö över lite extra lakritsgranulat och servera med lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök