Baktips! Baka gärna kakan dagen före servering, då mognar den i smaken.
Läs också: Så bakar du glutenfria kärleksmums
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kärlekschokladkaka med toppad med geléhallon. En perfekt kaka att baka kring Alla hjärtans dag som är lätt att baka och väldigt god! Klipp gärna geléhallonen i mindre bitar med sax.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda det med mjölken.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst, använd elvisp.
Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Sikta ner kakao och blanda väl.
Vänd ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten och vispa ihop. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vispa ihop.
Häll smeten i en kakform (1,8 dl) klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka.
Vispa ihop cream cheese och siktat florsocker med elvisp. Tillsätt grädden och vispa ihop. Toppa kakan med frostingen. Strö över delade geléhallon.
Baktips! Baka gärna kakan dagen före servering, då mognar den i smaken.
Läs också: Så bakar du glutenfria kärleksmums
Recept från Mitt kök