Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med kolatryffel

Recept på chokladkaka med kolatryffel. En fantastisk liten tryffelkaka som ser avancerad ut men är väldigt enkel att göra. 

Chokladkaka med kolatryffel
Chokladkaka med kolatryffel
Chokladkaka med kolatryffel
Lyxig chokladkaka med kolatryffel och färska hallon. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 100 gmörk choklad- mörk + 100 g
  • 1 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1 burkkaramelliserad mjölk- (397 g)

Garnering

  • 125 ghallon
  • 0,5 krukacitronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka 100 g choklad och rör ner i smöret. Vispa slätt. Vispa i socker och ägg.

  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills kakan är torr i kanterna men lite kladdig i mitten. Låt svalna.

  3. Hacka och smält 100 g choklad. Tillsätt den karamelliserade mjölken och rör slätt. Bred tryffeln på kakan och garnera med hallon och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?