Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladkaka med kolatryffel. En fantastisk liten tryffelkaka som ser avancerad ut men är väldigt enkel att göra.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka 100 g choklad och rör ner i smöret. Vispa slätt. Vispa i socker och ägg.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills kakan är torr i kanterna men lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Hacka och smält 100 g choklad. Tillsätt den karamelliserade mjölken och rör slätt. Bred tryffeln på kakan och garnera med hallon och citronmeliss.