Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den kladdiga chokladkakan toppas med en frasig jordnötsmaräng.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Vispa ihop smör och socker. Vispa i en äggula i taget och därefter mjölken.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Hacka jordnötterna och vänd ner tillsammans med solroskärnorna. Bred marängen över kaksmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen. Pudra eventuellt över lite kakao vid servering.
Recept från Mitt kök