Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med jordnötsmaräng

Den kladdiga ­chokladkakan toppas med en frasig jordnötsmaräng.

Chokladkaka med jordnötsmaräng
Chokladkaka med jordnötsmaräng
Chokladkaka med jordnötsmaräng
Ove Lindfors

Botten:


  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 3äggulor
  • 0,75 dlmjölk
  • 1,75 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver

Maräng:


  • 3äggvitor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlsalta jordnötter
  • 1 dlsolroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Vispa ihop smör och socker. Vispa i en äggula i taget och därefter ­mjölken.

  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut ­smeten i formen.

  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Hacka jordnötterna­ och vänd ner tillsammans med ­solroskärnorna. Bred marängen över kaksmeten.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen. Pudra eventuellt över lite kakao vid ­servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök