Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med inlagda körsbär

Recept på chokladkaka med inlagda körsbär. Otroligt enkel kaka, bara att röra ihop. Och funkar ändå på den finaste middag!

Chokladkaka med inlagda körsbär
Chokladkaka med inlagda körsbär
Chokladkaka med inlagda körsbär

Ingredienser

  • 1 burkinlagda körsbär- (360 g) eller ett paket frysta (225 g)
  • 2 dlvetemjöl- (120 g)
  • 0,5 dlkakao
  • 1,5 dlråsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 0,5 dlAmaretto (mandellikör)

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt körsbären rinna av. Lägg dem i en smord ugnssäker form, ca 18 x 28 cm.

  2. Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver, gärna i en matberedare. Tillsätt smör och ägg och arbeta snabbt ihop till en smet. Bred ut smeten över körsbären.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar ytterligare ca 5 min.

  4. Ta ut kakan och häll över likören. Låt kakan svalna, servera den ljummen eller kall med glass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?