Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mjuk chokladkaka med julsmaker, även kallad mormor chokladkaka. Färska dadlar finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller i saluhallar.
Dela och kärna ur dadlarna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt svalna cirka 5 minuter. Blanda i strösocker och kakao till en jämn smet. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mjölet till en jämn smet.
Häll smeten och bred ut smeten i en kakform, klädd med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 10 minuter. Ta ut och fördela över dadlarna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter, den får gärna vara lite kladdig i mitten.
Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.
Recept från Mitt kök