Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med färska dadlar

Recept på mjuk chokladkaka med julsmaker, även kallad mormor chokladkaka. Färska dadlar finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller i saluhallar.

Chokladkaka med färska dadlarChokladkaka med färska dadlarChokladkaka med färska dadlar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 56dadlar- färska
  • 150 gsmör
  • 4 dlströsocker
  • 1,5 dlkakaopulver
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Dela och kärna ur dadlarna.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt svalna cirka 5 minuter. Blanda i strösocker och kakao till en jämn smet. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mjölet till en jämn smet.

  4. Häll smeten och bred ut smeten i en kakform, klädd med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 10 minuter. Ta ut och fördela över dadlarna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter, den får gärna vara lite kladdig i mitten.

  5. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök