Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladkaka med cheesecakefyllning

Recept på lättbakad chokladkaka med cheesecakefyllning. Det behövs en bakform som rymmer 2 liter. Kakan kan också gräddas i en avlång bakform. Om man vill kan man pudra kakan med kakao eller florsocker.

Chokladkaka med cheesecakefyllning
Chokladkaka med cheesecakefyllning
Chokladkaka med cheesecakefyllning
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 4 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 2 dlfilmjölk
  • 2 dlrapsolja
  • 1 dlkaffe- hett

Fyllning

  • 200 gnaturell färskost- gärna Philadelphia
  • 1ägg
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker

Garnering

  • kakao- eller florsocker, ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en stor sockerkaksform som rymmer ca 2 liter.

  2. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en stor skål.

  3. Tillsätt ägg, filmjölk, olja och kaffe och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen.

  4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, det gör inget om det finns små ostklumpar i den. Klicka fyllningen runtom i formen.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Kontrollera med en sticka att chokladkakan är genomgräddad innan den tas ur ugnen. Låt kakan svalna i formen.

  6. Lossa kakan runt kanterna och stjälp upp den på ett fat. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: