Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättbakad chokladkaka med cheesecakefyllning. Det behövs en bakform som rymmer 2 liter. Kakan kan också gräddas i en avlång bakform. Om man vill kan man pudra kakan med kakao eller florsocker.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en stor sockerkaksform som rymmer ca 2 liter.
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en stor skål.
Tillsätt ägg, filmjölk, olja och kaffe och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, det gör inget om det finns små ostklumpar i den. Klicka fyllningen runtom i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Kontrollera med en sticka att chokladkakan är genomgräddad innan den tas ur ugnen. Låt kakan svalna i formen.
Lossa kakan runt kanterna och stjälp upp den på ett fat. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker.
Läs också: